Prima Casa 4: BCR a dat credite de 300 milioane euro

Luni, 13 Februarie 2012, ora 14:45
1879 citiri
Prima Casa 4: BCR a dat credite de 300 milioane euro

Banca Comerciala Romana (BCR) a acordat credite in valoare de 300 milioane euro prin programul Prima Casa 4, aproape 8.200 de familii achizitionandu-si prima locuinta.

BCR a inceput in iunie 2011 creditarea in cadrul programului Prima Casa 4, fiind prima banca din Romania ce s-a inscris in aceasta etapa a programului, se arata intr-un comunicat al bancii.

"Ritmul de acordare al creditelor Prima Casa este mult mai accelerat in etapa a 4-a in comparatie cu etapele anterioare. Pana in prezent, BCR a acordat peste 23.000 credite in cele 4 etape ale Programului Prima Casa, volumul acestor credite fiind de aproximativ 900 milioane euro", se precizeaza in comunicat.

Valoarea medie a unui imprumut din programul Prima Casa 4 este de 37.700 euro, in scadere fata de prima etapa a programului, cand valoarea medie a fost de 41.200 euro.

Valoarea medie a avansului platit de catre clienti pentru achizitionarea primei lor locuinte a fost de 10%. Clientii au beneficiat astfel de conditiile preferentiale de dobanda si avans acordate prin intermediul programului.

"In ceea ce priveste profilul clientilor beneficiari ai creditelor acordate prin Prima Casa 4, acestia sunt barbati tineri (25-34 ani) care au luat creditul pe o perioada de 30 de ani", potrivit bancii.

Poate beneficia de credit Prima Casa 4 orice persoana fizica care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nici o locuinta, indiferent de modul si momentul in care a fost dobandita, sau care detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafata utila mai mica de 50m2.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BRD credite prima casa, #brd prima casa, #beneficiari Prima Casa , #Banci Romania