Presedintele CEC: Bancile nu vor pleca din Romania

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 10:15
1645 citiri
Presedintele CEC: Bancile nu vor pleca din Romania

Presedintele CEC Bank, Radu Gratian Ghetea, a declarat, joi, ca bancile nu vor pleca din Romania, in conditiile in care, indiferent cate fonduri europene vor fi aduse la infrastructura si agricultura, va fi nevoie de finantare pe plan local, iar creditul ipotecar este "la un nivel deosebit de jos".

"Vreau sa va raspund la o intrebare care este pusa foarte des: Pleaca bancile din Romania? Bancile nu pleaca din Romania, ele stiu exact ca agricultura are nevoie de finantare, bancile stiu ca indiferent cate fonduri europene vor fi aduse la infrastructura si agricultura va fi nevoie de finantare locala. Creditul ipotecar este la un nivel deosebit de jos, mai ales dupa stagnarea din ultimii ani, practic suntem inapoi ca dupa 1989", a mentionat Ghetea.

Presedintele CEC Bank considera ca in Romania "lucrurile sunt mai simple decat in alte tari".

"Avem oportunitati extraordinare. Cine va miza pe acele lucruri pe care le ofera agricultura romaneasca, pe care le ofera lipsa de infrastructura din Romania, aceia care vor miza pe faptul ca romanii isi doresc mai mult in ceeea ce priveste nivelul de trai, vor reusi sa iasa din criza foarte bine. Ma refer la faptul ca romanii vor sa aiba o casa in continuare, romanii vor sa aiba masina de spalat si televizor mai performante", a mai spus Ghetea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci romania, #plecare banci Romania, #fonduri banci Romania , #Banci Romania