Presedintele ASF: Cresterea pietei non-bancare depinde direct de cresterea economica

Duminica, 12 Mai 2013, ora 17:06
1657 citiri
Presedintele ASF: Cresterea pietei non-bancare depinde direct de cresterea economica

Cresterea pietei non-bancare din Romania depinde, in mod direct, de cresterea economica, a declarat presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Dan Radu Rusanu.

In opinia sa, o evolutie pozitiva se va reflecta in mod benefic in numarul de contributori la fondul de pensii, pe bursa sau pe piata asigurarilor.

"Cresterea pietei non-bancare va depinde in mod direct de cresterea economica a Romaniei. Daca va creste numarul de salariati, automat vor creste si contribuabilii la fondul de pensii. (...) Daca vor veni investitori, cum au inceput sa vina usor-usor, si vom privatiza anumite societati mamut din economia romaneasca, piata de capital si bursa vor merge mult mai bine", a spus presedintele ASF.

Un rationament similar a fost formulat si in ceea ce priveste piata asigurarilor, Dan Radu Rusanu mentionand ca daca gradul de bunastare al oamenilor va creste atunci acest aspect se va reflecta si intr-un numar mai mare de asigurari.

El a mai spus ca fuziunea dintre cele trei entitati care formeaza Autoritatea de Supraveghere Financiara - Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) din Romania - se va incheia in doua luni. Procesul de fuziune va duce si la o reducere de personal, prin comasarea unor directii din cadrul structurilor enumerate.

"Unirea celor trei entitati este un proces destul de anevoios si destul de complicat. Speram ca in doua-trei luni de zile sa reusim. Astazi avem 540 de salariati, in toate cele trei entitati. Trebuie ca in 60-70 de zile sa ramanem cam 400, prin comasarea directiilor", a afirmat presedintele ASF, apreciind ca in acest fel se va realiza o coordonare mai buna si va exista o transparenta a deciziilor.

#piete financiare, #Dan Rusanu piata financiara, #crestere economica romania , #Banci Romania