Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

OTP: Teama de noile norme a dus la cresterea cererii de credite de nevoi cu ipoteca

OTP: Teama de noile norme a dus la cresterea cererii de credite de nevoi cu ipoteca


Teama de noile norme de creditare a dus la o crestere a cererii de credite de nevoi personale cu ipoteca la inceputul acestui an, un produs la care impactul noilor norme de creditare se va simti puternic, sustin reprezentantii OTP Bank.

"Anul trecut, in ianuarie-februarie, si in general in aceasta perioada putina lume vine sa ia un credit de nevoi personale cu ipoteca la banca. Anul acesta s-a schimbat abordarea. Nu am inceput bine programul bancii ca au si venit sa ia credite. In principal a fost teama de noile norme ale BNR", a spus Oana Postelnicu, director vanzari retail in cadrul OTP Bank.

Reprezentantii bancii suntin ca aici se va simti cel mai puternic efectul noilor norme de creditare.

Astfel, Simona Lianu, Director Managementul Produselor Persoane Fizice, a prezentat situatia unui client cu venit mediu si care anul trecut se incadra la 30.000 de euro, iar dupa implementarea noului regulament va putea imprumuta 8.000 de euro.

Reprezentantii bancii sustin ca au depus dosarul pentru implementarea noilor norme la BNR la finalul lunii ianuarie si ca asteapta aprobarea lor. Pana la aprobare, banca va continua sa ofere credite dupa vechile norme.

In ceea ce priveste creditele fara ipoteca, Oana Postelnicu sustine ca impactul nu va fi foarte mare.

Referitor la programul Prima Casa, Simona Lianu a declarat ca aici nu s-a observat o modificare de trend de la lansarea acestuia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1840 ori