OTP Bank Romania raporteaza profit pe primele noua luni

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 14:53
1429 citiri
OTP Bank Romania raporteaza profit pe primele noua luni

Subsidiara din Romania a OTP Group a inregistrat un profit net de 23 milioane lei in primele noua luni din 2011, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand a fost inregistrata o pierdere de 64 milioane lei, potrivit raportului depus la Bursa de Valori din Budapesta.

Aceasta majorare s-a datorat cresterii de 8% a profitului operational si scaderii costului de risc cu 52%.

In 2011, OTP Bank Romania si-a dezvoltat portofoliul de credite, avand o crestere de 3% pe trimestru si de 13% pe an, fata de perioada similara a anului precedent. De asemenea, comparativ cu perioada similara a anului precedent, portofoliul creditelor ipotecare a inregistrat o crestere de 7%, iar cel dedicat creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii s-a majorat cu 16%.

"Datorita ofertelor atractive pentru ratele de depozite pe segmentul corporate, volumul intregului portofoliu a crescut cu 17%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, reusind astfel sa redreseze scaderea de 12% inregistrata in primele doua trimestre", se arata intr-un comunicat al bancii.

OTP Bank ofera servicii universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 12 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de aproape 1500 de unitati, prin intermediul retelei de ATM-uri si prin sistemul de canale electronice.

#OTP Bank Romania profit, #potofoliu, #cifra de afaceri , #Banci Romania