Olteanu, BNR: Discutam cu bancile despre obligatiunile ipotecare

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 13:06
1404 citiri
Olteanu, BNR: Discutam cu bancile despre obligatiunile ipotecare

Politicile de refinantare a bancilor din Romania trebuie regandite in contextul in care si bancile-mama isi regandesc afacerile, este opinia viceguvernatorului BNR, Bogdan Olteanu.

"Suntem in consultari cu partenerii nostri, Asociatia Romana a Bancilor, pe tema obligatiunilor din piata. Bancile trebuie sa regandeasca politicile de funding. Liniile dinspre bancile-mama se afla intr-o perioada de regandire. Avem un nivel scazut de economisire interna ce nu poate evolua semnificativ decat daca exista reglementari noi. Odata ce asteptam o relansare a creditarii, aceasta trebuie sa aiba o cerere solvabila si resurse pentru oferte. Catre ce moneda trebuie orientate aceste emisiuni, catre moneda nationala sau catre alta moneda?", a declarat acesta, citat de Agerpres.

Viceguvernatorul BNR considera si ca este necesara o supraveghere speciala pentru segmentul obligatiunilor ipotecare, desi bancile trebuie sa faca oferte mai atractive in acest domeniu.

"In orice caz, ofertele trebuie sa fie atractive si trebuie stabilit mecanismul de supraveghere speciala. Este foarte important sa intelegem despre ce vorbim si piata sa inteleaga despre ce vorbim. Cred ca este extrem de important sa convingeti publicul despre faptul ca vorbim despre un instrument sigur, serios, responsabil. Nu ne aflam in situatia de acum cativa ani, mecanismele de impachetare sunt bune, iar increderea pietelor trebuie consolidata", a subliniat Bogdan Olteanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#politici refinantare banci, #obligatiuni ipotecare Romania, #oferte obligatiuni ipotecare, #supraveghere obligatiuni ipotecare , #Banci Romania