Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Finantelor vrea sa imprumute 3,5 miliarde lei de la bancile locale

Ministerul Finantelor vrea sa imprumute 3,5 miliarde lei de la bancile locale


Ministerul Finantelor Publice vrea sa imprumute 3,5 miliarde de lei de la bancile locale in luna iunie, prin cinci emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat, potrivit datelor publicate pe site-ul MFP.

Prima licitatie de titluri de stat din iunie va avea loc joi, 7 iunie, pentru o emisiune de obligatiuni benchmark in valoare de 700 milioane lei si scadenta la doi ani.

Pe 11 iunie este programata o emisiune de certificate de trezorerie cu discount pe un an, in valoare de un miliard de lei, pe 14 iunie pentru o emisiune de obligatiuni benchmark in suma de 600 milioane lei, cu maturitatea la doi ani, pe 18 iunie o alta de certificate de trezorerie in valoare de 800 milioane lei, pe un an, si pe 21 iunie pentru o emisiune de obligatiuni in suma de 400 milioane lei, cu scadenta la patru ani.

In 2011, Trezoreria a imprumutat de la bancile locale 51,5 miliarde lei fata de 41 miliarde lei in 2010 prin titluri de stat in lei. Tot de pe piata interna, Trezoreria a imprumutat in acest an 1,4 miliarde euro fata de 2,5 miliarde euro in 2010.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1033 ori