Millennium Bank Romania va fi scoasa la vanzare

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 12:25
2238 citiri
Millennium Bank Romania va fi scoasa la vanzare

Comisia Europeana a avizat planul de restructurare a bancii portugheze BCP, care presupune, printre altele, vanzarea subsidiarei Millennium Bank din Romania, potrivit presei portugheze, care citeaza un anunt al institutiei de credit.

Anuntul grupului BCP confirma astfel o stire Mediafax din 21 august, conform carora banca portugheza se va retrage din Romania prin vanzarea subsidiarei Millennium Bank, in urma angajamentelor asumate fata de Comisia Europeana.

Millennium Bank are o cota de piata de sub 1% in Romania.

Astfel, BCP trebuie sa vanda mai multe active, printre care subsidiara din Romania si participatia pe care o detine la grupul grec Piraeus Bank, si sa scada cu 25% cheltuielile cu personalul pana la finele anului 2015, raportat la nivelul din 2012, potrivit unui anunt al bancii portugheze, citat de Jornal de Negocios. O parte din reducerile de costuri au fost deja indeplinite.

Millennium BCP, cea mai mare banca listata din Portugalia in functie de active, a primit anul trecut pentru recapitalizare 3 miliarde de euro sub forma de obligatiuni convertibile din imprumutul atras de Portugalia de 78 de miliarde euro de la Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International.

In schimb, BCP s-a angajat sa implementeze un program de restructurare care include si vanzari de active.

"Vanzarea bancii din Romania, unde Millennium a intrat tarziu si nu a reusit inca sa ajunga pe profit, a fost ceruta de Comisia Europeana. Daca nu se va reusi vanzarea, probabil va incepe un program de dezintermediere si se va trece la lichidarea voluntara a bancii", au declarat recent pentru Mediafax surse bancare.

"Nu avem niciun comentariu de facut", a transmis seful de comunicare al Millennium BCP, Erik Burns, contactat de Mediafax.

Surse din subsidiara din Romania vorbesc de un termen de doi ani pentru vanzarea unitatii, insa exista si informatia ca portughezii si-au asumat o iesire mult mai rapida din piata locala, ceea ce poate sugera ca au identificat deja un cumparator.

#Millennium Bank Romania vanzare, #restructurare Millenium BCP, #preluare Millenium Bank , #Banci Romania