Ghetea: Restructurarea bancilor abia a inceput

Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 17:23
2684 citiri
Ghetea: Restructurarea bancilor abia a inceput

Sistemul bancar din Romania va continua procesul de restructurare, care implica reducerea numarului de unitati, dar si concedieri, a anuntat Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, in cadrul unei conferinte.

"Sistemul bancar este in continuare neprofitabil. Trebuie gasite solutii de eficientizare. Apar produse si servicii noi, apar oferte din ce in ce mai insistente, pentru produsele care nu reclama implicarea functionarului de ghiseu, operatiuni la distanta. Reducerea de personal va continua", a spus Ghetea.

Bancile vor recurge la aceste masuri pana cand isi vor imbunatati rezultatele financiare. In ciuda dificultatilor din piata, presedintele ARB nu crede ca se poate vorbi, totusi, de inchiderea anumitor banci:

"Eu cred ca in Romania, la ora actuala, cei care nu lasa bancile sa intre in faliment sunt actionarii".

In schimb, reducerea numarului de unitati va continua, in special a celor care deserveau persoanele fizice care solicitau credite, a adaugat Ghetea.

Un nou val de concedieri in sectorul bancar se anunta in aceasta toamna. Cine urmeaza

Un nou val de concedieri in sectorul bancar se anunta in aceasta toamna, in conditiile in care 200.000 de angajati din industria financiara si-au pierdut locurile de munca numai in 2011.

Dupa restructurarile anuntate deja de UBS, Deutche Bank, Citigroup si Morgan Stanley, a venit randul Bank of America sa renunte la 16.000 de posturi, pana la sfarsitul anului 2012.

Pe fondul unor venituri in scadere, managementul bancilor incearca sa creasca profitul prin taierea costurilor, anunta Bloomberg.

Sistemul bancar international se va confrunta cu noi reduceri de personal. Numarul bancilor americane care au fost inchise a crescut de curand, iar bancile europene au concediat aproximativ 172.000 de persoane din 2009.

Si bancherii plang. Sistemul bancar, lovit de noi concedieri

Cele mai mari doua banci ale Elvetiei, Credit Suisse si UBS, ar putea anunta reduceri masive de locuri munca odata cu rezultatele financiare trimestriale.

Grupul bancar UBS ar putea desfiinta 3.000 - 5.000 de locuri de munca, iar banca rivala Credit Suisse, tot din Elvetia, ar putea anunta renuntarea la 1.000- 2.000 de posturi, potrivit cotidianului Der Sonntag.

#restructurare banci, #concedieri banci, #inchidere unitati banci, #criza sistem bancar , #Banci Romania