Ghetea: Nicio banca din Romania nu va falimenta in 2012

Marti, 17 Iulie 2012, ora 19:43
1397 citiri
Ghetea: Nicio banca din Romania nu va falimenta in 2012

Sistemul bancar romanesc este un motor puternic pentru economia nationala, iar in anul 2012 nu vor fi iesiri din sistem, a apreciat marti, Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, la cea de-a V-a editie a Galei Bancheri de Top.

"Atat sistemul, cat si bancherii au fost atipici in ultimii patru ani, trecand cu bine de perioada de criza. Am rezistat cu bine tuturor socurilor si suntem un motor, o forta motrice, pentru alte activitati ale economiei nationale. Sistemul bancar nu va inregistra iesiri in acest an deoarece in Romania exista inca multe oportunitati de exploatat", a declarat presedintele ARB.

In acelasi context, Nicolae Cinteza, director Directia Supraveghere la Banca Nationala a Romaniei /BNR/ aprecia ca performanta sistemului bancar romanesc deriva din calitatea managementului precum si prin aplicarea filtrului de prudentialitate al bancii centrale.

"Nu cred ca a trecut criza, cred insa ca trebuie sa fim prudenti. Nu cred ca vom avea probleme in sistem, si nici nu vor fi falimente, sau cel putin nu in 2012", a precizat Nicolae Cinteza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sistem bancar romanesc, #faliment banci Romania , #Banci Romania