Garanti Bank si Seamless introduc sistemul de plati cu telefonul mobil in Romania

Miercuri, 29 Mai 2013, ora 16:54
2593 citiri
Garanti Bank si Seamless introduc sistemul de plati cu telefonul mobil in Romania

Compania suedeza Seamless si Garanti Bank au finalizat un proiect pilot in urma caruia Garanti Bank va deveni prima banca din Romania care va oferi clientilor servicii de plata prin intermediul telefonului mobil, informeaza Business Wire.

Romania are aproximativ 3,5 milioane utilizatori de telefoane inteligente, iar numarul este in crestere rapida. Acest lucru combinat cu un grad redus de utilizare a cardurilor bancare (0,6 carduri/persoana) ofera conditiile pentru acceptarea rapida a platilor mobile.

"Suntem incantati ca Garanti Bank poate introduce sistemul SEQR Mobile Payments pe piata romaneasca intr-un timp atat de scurt. Romania are un sector bancar in crestere rapida si nu are inertiile structurilor bancare mature, ceea ce este un avantaj important", a declarat directorul Seamless, Peter Fredell.

Potrivit acordului convenit de cele doua parti, Seamless va primi un comision pentru fiecare plata mobila efectuata de clientii Garanti Bank.

Utilizarea serviciului SEQR este gratuita pentru consumatori, singurul cost perceput fiind costul bunurilor achizitionate.

Grupul Garanti este detinut de catre Turkyie Garanti Bankasi (TGB), cea de a doua banca privata ca marime din Turcia, dupa active.

Garanti Romania a inregistrat un profit net consolidat de 9,9 milioane de euro, in trimestrul unu 2013, in crestere cu aproape 70%, fata de aceeasi perioada din 2012. Veniturile nete consolidate ale grupului au urcat la 45,4 milioane de euro, in crestere cu 62%, comparativ cu primul trimestru de anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Garanti Bank plati telefon mobil, #plati telefonul mobil banci Romania , #Banci Romania