Expunerea ING la Cipru se ridica la 1,16 miliarde de dolari

Vineri, 22 Martie 2013, ora 16:32
1763 citiri
Expunerea ING la Cipru se ridica la 1,16 miliarde de dolari

ING Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, a anuntat vineri ca la sfarsitul lui 2012 avea o expunere de aproximativ 900 milioane de euro (1,16 miliarde de dolari) la companii inregistrate in Cipru, dar riscul sau de credit legat de Nicosia este neglijabil.

Conform datelor din raportul anual al ING, expunerea grupului olandez la Cipru era similara cu cea de la sfarsitul lui 2011 iar valoarea obligatiunilor guvernamentale cipriote pe care le detine se ridicau la 13 miliarde de euro la sfarsitul lui decembrie 2012, transmite Reuters.

Vineri, actiunile ING au scazut cu 2,7% la bursa de la Amsterdam, ajungand la cel mai scazut nivel inregistrat din 4 martie, pietele bursiere fiind ingrijorate de evolutia situatiei din Cipru.

Luna trecuta, ING a anuntat ca ar putea sa adopte un nou plan de reducere a costurilor pentru a respecta noile reglementari si a se proteja fata de cresterea creditelor neperformante. Bancile din intreaga lume trebuie sa faca fata unor cerinte de capital mai stricte intr-un moment in care economia slaba reduce cererea pentru servicii bancare, ceea ce obliga bancile sa-si reduca operatiunile si personalul.

ING Bank activeaza din 1994 pe piata romaneasca si detine o retea de 220 unitati bancare. ING Bank Romania face parte din ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza, care are peste 60 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din 50 de tari.

#ING Bank Cipru, #ING Bank expunere Cipru, #ING bani Cipru , #Banci Romania