Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

EximBank ar putea oferi facilitati de 31 de milioane de euro pentru 15 proiecte de investitii

EximBank ar putea oferi facilitati de 31 de milioane de euro pentru 15 proiecte de investitii


EximBank analizeaza acordarea de facilitati totale de aproape 31 de milioane de euro pentru un pachet de 15 proiecte de investitii care urmeaza sa fie derulate cu fonduri europene prin intermediul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), Masura 121.

"Suntem increzatori ca toate cele 15 proiecte vor ajunge la faza de implementare, iar EximBank va putea contribui astfel la atingerea obiectivului general al Masurii 121 (Modernizarea exploatatiilor agricole): prin sprijinul oferit intreprinzatorilor din domeniu, acestia vor putea realiza ferme zootehnice competitive, cu un inalt grad de automatizare, proiectate in conformitate cu standardele comunitare", a spus presedintele EximBank, Ionut Costea.

EximBank ofera companiilor si autoritatilor publice care au proiecte finantate din fonduri structurale un pachet integrat de produse care cuprinde credite pentru cofinantare si prefinantare, precum si scrisori de intentie neangajante sau garantii.

In functie de tipul proiectului, EximBank poate acorda credite de investitii destinate cofinantarii componentei care reprezinta contributia proprie a firmei. Prin acest produs, o societate care a incheiat un contract de finantare cu autoritatea de management poate obtine 100% din valoarea cheltuielilor eligibile si neeligibile aferente contributiei proprii.

De asemenea, banca ofera credite destinate prefinantarii nevoilor companiilor pentru acoperirea decalajului de timp care apare intre momentul platilor facute catre furnizori in cadrul proiectului si cel al incasarilor de la autoritatea de management. Acestea pot asigura tot pana la 100% valoarea finantarii europene obtinute.

Pachetul este completat de scrisori de confort, un instrument prin care banca isi exprima intentia de a pune la dispozitia societatii fondurile necesare sustinerii proiectului, cu conditia acceptarii acestuia de catre autoritatea de management. In plus, EximBank poate garanta creditele contractate de companii de la alte banci comerciale pentru implementarea proiectelor sustinute din fonduri structurale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1335 ori