Erste se asteapta la scaderea profitului operational in 2013

Luni, 24 Iunie 2013, ora 15:37
1651 citiri
Erste se asteapta la scaderea profitului operational in 2013

Erste Group Bank, al treilea mare creditor din Europa Centrala si de Est, a estimat, luni, ca profitul sau operational ar putea scadea cu 5% in 2013 si a anuntat ca va emite actiuni in valoare de 660 milioane de euro (867 milioane de dolari), transmite Reuters.

Al treilea mare creditor din Europa Centrala si de Est a anuntat ca va achita in trimestrul trei din 2013 capitalul participativ, fara drept de vot, de 1,76 miliarde de euro, primit in timpul crizei financiare. Doua treimi din suma a venit de la statul austriac iar restul de la investitori privati.

Luni dimineata actiunile Erste au scazut la bursa de la Viena cu 4%, la 21,07 euro.

Erste se asteapta la o usoara imbunatatire a performantelor economice in Europa Centrala si de Est in a doua jumatate a anului chiar daca ratele de crestere vor ramane moderate.

"Erste Group estimeaza ca rezultatul operational ar putea scadea cu pana la 5% in 2013, din cauza asteptatului declin al venitului operational, care va fi doar partial compensat de costurile operationale mai scazute", se arata in declaratia bancii austriece.

Costurile de risc ar urma sa scada la aproximativ 10-15% in 2013, in special datorita imbunatatirii situatiei in Romania, unde banca a reafirmat ca se asteapta sa obtina profit in acest an.

#Erste profit operational, #scadere profit Erste, #banci profit , #Banci Romania