Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Deutsche Bank a redevenit cea mai mare banca europeana

Deutsche Bank a redevenit cea mai mare banca europeana


Grupul german Deutsche Bank a redevenit pentru prima data in ultimii cinci ani, cea mai mare banca din Europa, cu active de 2.160 miliarde euro la finele anului trecut, depasind institutia financiara franceza BNP Paribas.

Activele Deutsche au crescut anul trecut cu 14%, la 2.160 miliarde euro, banca extinzandu-si portofoliul in timp ce principalii rivali au renuntat la unele active pentru a se alinia noilor standarde de reglementare, transmite Bloomberg.

Astfel, activele celei mai mari banci germane au crescut cu 40% din anul 2006, in mandatul directorului general Josef Ackermann, care se va retrage in luna mai.

Deutsche Bank este a doua banca din Europa dupa gradul de indatorare si, dintre cele mai mari 10 institutii de credit europene, este pe locul opt in functie de ratele de adecvare a capitalului, desi Ackermann a crescut in ultimii ani rezervele si a redus dependenta de imprumuturi a grupului.

Banca s-a extins in tandem cu cresterea economiei germane, care a scazut numai in 2009, in urma crizei financiare mondiale declansata de falimentul Lehman Brothers.

BNP Paribas a devenit anul trecut a treia banca europeana, dupa o scadere de 1,7% a activelor, la 1.970 miliarde euro, cel mai redus nivel din 2007.

Grupul britanic HSBC este in continuare cea mai mare banca europeana dupa capitalizare si a devenit a doua dupa valoarea activelor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1230 ori