Cea mai mare banca din Rusia nu este interesata sa cumpere banca lui Patriciu din Georgia

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 17:33
1536 citiri
Cea mai mare banca din Rusia nu este interesata sa cumpere banca lui Patriciu din Georgia

Cea mai mare banca din Rusia, Sberbank, a respins miercuri declaratiile presedintelui Mihail Saakasvili conform carora va cumpara Georgian Liberty Bank, institutie ce apartine omului de afaceri Dinu Patriciu.

"Sberbank a identificat Ucraina, Belarus si Kazahstan ca zone prioritare pentru expansiunea bancii in fosta Uniune Sovietica. Prin urmare, Sberbank nu intentioneaza sa cumpere active in Georgia", a declarat un purtator de cuvant al bancii ruse, transmite RIA Novosti.

Directorul general al Liberty Bank, Lado Gurgenidze, a negat informatiile privind preluarea bancii de catre grupul rus.

Marti, Saakasvili a afirmat ca Rusia vrea sa achizitioneze institutii financiare din Georgia, printre care si Liberty Bank, unul din cele mai mari grupuri bancare ale tarii. De asemenea presedintele georgian a sustinut ca alte doua institutii de creditare rusesti, Alfa-Bank si Gazprombank, iau in considerare achizitionarea unor active in Georgia.

Directorul general al Sberbank, Gherman Gref, a afirmat luna aceasta ca urmatoarea etapa va fi extinderea platformei in Europa Occidentala, dar a avertizat ca procesul va dura "cativa ani", deoarece Sberbank continua sa repare afacerea achizitionata si asteapta oportunitati atractive care vor aparea in zona euro.

"Cel putin pentru urmatorii doi ani, nu preconizam oportunitati comerciale semnificative. Odata ce revine cresterea in Europa Occidentala, trebuie sa fim si noi pregatiti sa crestem. Platforma trebuie sa fie accelerata si apoi transformata intr-un motor de crestere", a declarat seful grupului bancar rus.

Sberbank a finalizat anul trecut preluarea grupului de brokeraj Troika Dialog, pentru un miliard de dolari, iar in februarie 2012, a platit 505 milioane de euro pentru Volksbanken International AG, divizia din Europa de Est a grupului bancar austriac OVAG, exceptand insa divizia din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Liberty Bank vanzare, #banca Patriciu vanzare, #pret vanzare banca Patriciu , #Banci Romania