Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCR a intermediat tranzactii cu titluri de stat de 1,5 miliarde lei

BCR a intermediat tranzactii cu titluri de stat de 1,5 miliarde lei


Banca Comerciala Romana (BCR) a intermediat tranzactii cu titluri emise de statul roman, de la inceputul anului si pana in prezent, in valoare de circa 1,5 miliarde echivalent lei, au anuntat, miercuri, reprezentanti ai bancii.

"Titlurile de stat sunt considerate a fi una dintre cele mai putin riscante investitii care se pot realiza de catre investitori, clientii beneficiind de dobanzi fixe. Acest lucru se vede si in interesul manifestat de clientii persoane fizice, care reprezinta pana la 99% din numarul de clienti care au achizitionat titluri de stat, pana in acest moment.

Cele mai vandute titluri de stat catre populatie sunt cele in moneda nationala, respectiv circa 1,2 miliarde lei, reprezentand aproximativ 3/4 din volumul total", explica Laura Hexan, sefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

Printre avantajele investitiei in titluri de stat se numara lipsa taxelor, obtinerea unui randament fix daca titlul este tinut pana la maturitate, randamente superioare celor oferite de depozitele bancare si grad de risc scazut.

"Parteneriatul dintre BCR si Erste ne pozitioneaza in acest moment ca cel mai important jucator de pe piata titlurilor, detinand si unul dintre cele mai mari portofolii. BCR are calitatea atat de dealer primar cat si de participant in stabilirea fixingului pe piata titlurilor de stat romanesti conferindu-i astfel posibilitatea de a oferi preturi competitive.

Sustinerea oferita de Erste ne ofera si posibiliatea de a avea acces pentru clientii nostri si la pietele internationale. Din pozitia de lider al sistemului bancar romanesc vizam toate segmentele de clientela oferind cele mai accesibile preturi din piata", a precizat Laura Hexan.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2220 ori