Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Adrian Vasilescu regreta ca nu exista in Romania un sistem de banci autohtone

Adrian Vasilescu regreta ca nu exista in Romania un sistem de banci autohtone


Consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Adrian Vasilescu, regreta ca nu exista in Romania un sistem de banci romanesti.

"Eu sufar foarte mult, personal, ca nu avem in Romania un sistem de banci romanesti. Cine sa faca un sistem de banci romanesti in Romania? Un sistem de banci de care aveam nevoie atunci cand s-a dezvoltat sistemul bancar. Aveau nevoie de capital, de competenta, de management. De unde sa le fi luat pe toate astea?

Am fost nevoiti sa importam sistem bancar si il avem, de bine de rau. Este un sistem puternic si sa stiti ca Banca Nationala a Romaniei are o preocupare teribila ca acest sistem sa ramana stabil si sa mearga pe picioarele lui, sa nu fie nevoie sa se clatine", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Adrian Vasilescu, precizand ca vorbeste in nume propriu.

Acesta a mentionat ca in Romania exista criza economica, dar nu criza financiara sau o criza bancara.

"Capitalul romanesc trebuie sa-l facem. Celalalt capital vine de afara. Din pacate din 2000 pana in 2008 am facut crestere economica intr-un ritm alert la nivelul cel mai inalt din Europa cu economisirea altor tari. Capitalul romanesc se face prin economisire. Nu cunosc alta forma decat economisirea. Asta dureaza multi ani si trebuie sa avem o strategie intreaga. Acum nu avem capital intern", a explicat Vasilescu.

Consilierul guvernatorului BNR a participat vineri la o dezbatere cu tema "IMM-urile, punctul nevralgic al economiei romanesti".

Principalele teme abordate in cadrul dezbaterii vizeaza situatia actuala si perspectivele de dezvoltare a sectorului IMM in Romania, politici guvernamentale de sustinere a acestora si solutii de finantare integrate pentru intreprinzatori.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1132 ori