Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Activitatea Citibank Romania se restrange la persoanele juridice

Activitatea Citibank Romania se restrange la persoanele juridice


Citigroup a luat decizia miercuri de a se concentra in Romania pe segmentul dedicat persoanelor juridice si ia in considerare alternative strategice, pentru reducerea cheltuielilor.

Pentru Romania, Citi a luat decizia strategica de a se concentra pe segmentul dedicat persoanelor juridice valorificand reteaua globala pentru a oferi clientilor excelenta in servicii. Astfel, ca parte a repozitionarii globale, vor fi luate in considerare alternative strategice, inclusiv o posibila vanzare.

"Desi Citibank Romania are un portofoliu puternic si cu o crestere rapida, in actualul context economic, nu va putea sa atinga, suficient de repede, dimensiunea si profitabilitatea de care compania are nevoie. Din acest considerent, este mai eficient ca Citi sa isi dedice eforturile diviziei destinate persoanelor juridice din Romania, segment pe care banca este puternica", se spune in comunicat.

In perioada urmatoare nu vor exista modificari in ceea ce priveste felul in care Citibank Romania isi deserveste clientii persoane fizice si in felul in care conduce operatiunile locale de retail.

"Aceasta decizie nu va influenta angajamentul bancii fata de Romania, unde avem o prezenta inca din 1996. In viitor, Citibank Romania va continua sa isi dezvolte operatiunile destinate clientiilor companii mari, institutii financiare si intreprinderi mici si mijlocii", se mai arata in comunicat.

Citi, una dintre cele mai importante companii internationale de servicii financiare, detine 200 de milioane de conturi de clienti in peste 160 de tari din lume.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 2238 ori