Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cinteza: Bancile romanesti nu au probleme

Cinteza: Bancile romanesti nu au probleme

Nici o banca din sistemul bancar romanescu nu prezinta probleme de lichiditate si toate bancile se incadreaza in normele de lichiditate cerute, a declarat directorul Directiei de Supraveghere a BNR, Nicolae Cinteza.

"Soliditatea si calitatea bancilor din sistem este extraordinar de buna. Nu avem nici un fel de motiov sa intervenim", a spus Nicolae Cinteza.

"Nu se pune problema ca o banca sa intre in imposibilitate de plata, intrucat exista lichiditati suficiente", a dat asigurari oficialul BNR. Nici o banca din sistem nu are asemenea probleme.

"Va garantez ca suntem pregatiti sa intervenim in a sprijini banca respectiva si nu numai la banca respectiva, ci absolut la toate bancile care ar inregistra probleme in asigurarea lichiditatii, probleme determinate de retrageri de numerar din banci ca urmare a unor zvonuri", a spus Cinteza, intrebat despre o anumita banca, confruntata in acest moment cu dificultati.

"In cazul in care o banca se va afla in dificultate, nu vad nici un motiv pentru ca banca respectiva sa nu fie sprijinita", a subliniat acesta.

Daca o banca este solida, are o calitate buna a activelor, nu vad nici o problema ca banca respectiva sa fie sprijinita, a explicat oficialul BNR, referindu-se la legalitatea unei astfel de masuri.

Noi actionam acum cand fenomentul de panica se manifesta doar ca tendinta si intervenim acum, daca va deveni cronic, va fi mult mai greu, a aratat Cinteza.

In momentul de fata sunt retrageri din absolut toate bancile. Primesc zvonuri dintoate partile.

"Raman inmarmurit cand stiu ca banca respectiva are o solvabilitate de 18 la suta si se spune ca are probleme.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1726 ori