Westpac achizitioneaza activele Lloyds din Australia pentru 1,37 miliarde de dolari

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 11:38
1284 citiri
Westpac achizitioneaza activele Lloyds din Australia pentru 1,37 miliarde de dolari

A doua mare banca australiana, Westpac Banking Corp, va achizitiona afacerile grupului britanic Lloyds Banking Group din Australia, pentru 1,45 miliarde dolari australieni (1,37 miliarde de dolari SUA), cea mai importanta achizitie a Wespac din ultimii cinci ani, transmit AFP si Reuters.

Conform acordului, Westpac va cumpara pana la sfarsitul anului Capital Finance Australia Ltd (CFAL) si portofoliul de credite corporate al BOS International Australia Ltd.

Dupa anuntarea tranzactiei, actiunile Westpac au urcat la bursa cu 2,45%, ajungand la inchidere la 32,99 dolari australieni

Vanzarea decisa de Lloyds' face parte din strategia institutiilor financiare din Europa Occidentala si SUA de a se retrage de Asia pentru a se concentra pe pietele lor interne si pentru a-si majora capitalul.

Prin vanzarea ultimelor active pe care le mai detinea in Australia, Lloyds devine ultima institutie financiara din Europa Occidentala care se retrage din regiunea Asia-Pacific, dupa criza globala din 2008. Lloyds, care a primit ajutor de stat de la Guvernul britanic in 2008, paraseste piata australiana ca parte a strategiei sale de a-si reduce operatiunile globale pentru a-si majora capitalul.

In prezent banca franceza Societe Generale isi vinde divizia de private bank din Asia, in timp ce grupul olandez ING a vandut majoritatea diviziilor de asigurari din Asia si exploreaza vanzarea operatiunilor bancare din regiune.

#banci Australia, #Westpac preluare Lloyds, #afaceri banci Lloyds, #retragere Banci Europene, #consolidare banci Europa , #Banci internationale