Vasilescu: Banii austriecilor sunt in casele romanilor

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 22:05
1945 citiri
Vasilescu: Banii austriecilor sunt in casele romanilor
Sursa foto: Realitatea

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, sustine ca banii bancilor austriece se afla in casele si in frigiderele romanilor si ca trebuie luati inapoi.

"Raiffeisen a dat multi bani la noi, a dat credite si cu buletinele, s-au dus multi bani la romani. Banii lor sunt aici: in casele romanilor, in frigiderele romanilor, in masinile romanilor. Acesti bani trebuie luati inapoi", a declarat Adrian Vasilescu, joi, intr-o interventie la B1 Tv.

Seful statului a comentat declaratiile facute de Banca Nationala a Austriei, pe care le-a caracterizat drept "o eroare, ori o neintelegere a efectelor".

"Ati obtinut profituri uriase in Romania, iar astazi, daca va pregatiti cumva sa lasati economia Romaniei nefinantata pe timp de criza, o vom considera un act lipsit de fairplay fata de Romania.

Vreau sa cred ca acest lucru nu se va intampla si ca nu vom fi pusi sa platim lacomia sistemului bancar, a imprudentei si a lipsei de respect de pe vremea cand dadeau credite cu buletinul", a spus Traian Basescu.

#vasilescu banci austria, #retragere capital banci , #Banci internationale