UniCredit: Supervizarea bancilor este favorabila pentru Europa

Sambata, 15 Decembrie 2012, ora 10:20
1506 citiri
UniCredit: Supervizarea bancilor este favorabila pentru Europa

Decizia liderilor UE de instituire a unei supervizari comune a bancilor din zona euro, incredintata Bancii Centrale Europene, reprezinta o evolutie extrem de favorabila, a afirmat Federico Ghizzoni, vineri directorul general al UniCredit, cea mai mare banca din Italia.

"Decizia arata ca Europa isi respecta angajamentele. Este mai mult decat un start pozitiv si va duce la o circulatie mai buna a lichiditatilor", a afirmat seful UniCredit. Acesta a explicat ca nu vede necesitatea unei noi runde de imprumuturi ieftine de la BCE. "Nu cred ca este nevoie de asta si nu ma astept la asa ceva", sustine el.

Federico Ghizzoni a adaugat ca Italia are nevoie de stabilitate politica dupa alegerile anticipate, care ar urma sa se desfasoare in februarie.

Saptamana acesta actiunile bancilor italiene au scazut la bursa de la Milano, dupa ce anuntul privind demisia premierului italian Mario Monti ameninta sa deschida un nou front in criza datoriilor din Europa.

"Decizia lui Monti de a demisiona sporeste incertitudinea si este un semnal negativ pentru piete. Cu siguranta, volatilitatea se va mentine pana la alegeri. Situatia este dificila si va ramane asa o perioada de timp", a explicat Giovanni Zanni, director in cadrul Credit Suisse Securities.

Premierul Mario Monti l-a anuntat sambata pe presedintele Giorgio Napolitano ca intentioneaza sa-si prezinte demisia "irevocabila" odata aprobata legea stabilitatii bugetare in Italia.

#supraveghere bancara Europa, #mecanism unic de supraveghere, #uniune bancara Romania , #Banci internationale