Un consortiu din China a devenit cel mai mare actionar Deutsche Bank. Cine sta in spatele HNA Capital?

Joi, 04 Mai 2017, ora 10:53
5416 citiri
Un consortiu din China a devenit cel mai mare actionar Deutsche Bank. Cine sta in spatele HNA Capital?
Foto: Blick.ch

Consortiul chinez HNA a devenit cel mai mare actionar al Deutsche Bank, controland in prezent aproape 10% din actiunile celei mai mari institutii de credit din Germania.

Pana in luna martie, principalul actionar al Deutsche Bank a fost fondul de investitii Blackrock, dar situatia s-a schimbat dupa ce consortiul controlat de magnatul Chen Feng a achizitionat un pachet de 4,8% din actiunile bancii germane, informeaza BBC.

Pentru consortiul din China, trecerea la statutul de actionar principal in cadrul unei banci international de renume este si un prim pas in satisfacerea ambitiilor de jucator pe piata financiara globala minifestate de compania de profil din cadrul conglomeratului: HNA Capital.

Interesul pentru banca germana a venit si ca urmare a situatiei financiare dificile in care se afla aceasta, conducerea Deutsche Bank incercand sa evite un eventual dezechilibru rezultat in urma amenzilor primite pe piata americana pentru conduita neloiala practicata inainte de declansarea crizei financiare din 2008.

Astfel, la inceputul acestui an, directorul executiv Deutsche Bank, John Cryan, a decis a renunte la ideea vanzarii subsidiarei Postbank si a lansat o operatiune de capitalizare prin lansarea unei noi serii de actiuni valorand 8 miliarde euro.

Momentul a fost speculat de miliardarul chinez Chen Feng, care oricum e in plin proces de consolidare a imperiului sau, numai in ultimul an nivelul achizitiilor facute de grupul HNA atingand 30 de miliarde de dolari, dupa cum dezvaluie Bloomberg.

Spre exemplu, luna trecuta, HNA a achizitionat un pachet de 16,8% din actiunile retailerului elvetian Dufry, tranzactia valorand 1,44 miliarde de franci elvetieni.

#banci internationale, #actionariat banci, #achizitii China UE, #deutsche bank , #Banci internationale