Tur virtual in Banca Angliei. Cum arata 400.000 de lingouri de aur - VIDEO

Sambata, 13 Iulie 2013, ora 15:20
3098 citiri
Tur virtual in Banca Angliei. Cum arata 400.000 de lingouri de aur - VIDEO

Banca Angliei a lansat un tur virtual, astfel incat institutia poate fi "vizitata" de utilizatorii de internet din intreaga lume.

Banca Angliei a lansat aplicatia de vizitare a celebrei cladiri de pe strada Threadneedle, care poate fi folosita si de pe telefoanele iOS si Android, scrie huffingtonpost.co.uk.

Turul virtual, care poate fi accesat de pe site-ul oficial al bancii, ofera tuturor o ocazie rara de a vedea interiorul celei mai mari institutii economice din Marea Britanie.

In turul de 360 de grade poate fi vazut si seiful cu aur, care gazduieste peste 400.000 de lingouri. Aurul apartine Guvernului si bancilor centrale, Banca Angliei detinand doar doua lingouri standard si doua lingouri romane.

Un lingou de aur valoreaza in prezent in jur de 350.000 de lire sterline (404.320 de euro), iar valoarea totala a seifului este de aproximativ 140 de miliarde de lire sterline (161 de miliarde de euro).

Aplicatia permite utilizatorilor sa viziteze si seiful cu bani. Bancnotele in circulatie in Marea Britanie valoreaza peste 50 de miliarde de lire sterline, iar Banca Angliei emite in fiecare an bancnote in valoare de 1 miliard de lire, pentru a le inlocui pe cele invechite.

De asemenea, vizitatorii pot intra in gradina interioara a bancii, in care sunt plantati duzi, copacii din care au fost realizate primele bancnote din hartie, in China secolului X.

Banca Angliei a fost fondata de rege in 1694 si mutata in locul actual in 1734.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Banca Angliei tur virtual, #Banca Angliei vizita, #Banca Angliei tur , #Banci internationale