Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Societe Generale ramburseaza 11 mil. de dolari

Societe Generale ramburseaza 11 mil. de dolari


Autoritatea de reglementare in domeniul serviciilor financiare din Hong Kong a ordonat marti grupului bancar francez Societe Generale sa ramburseze peste 11 milioane de dolari clientilor sai din Hong Kong pentru ca nu i-a informat in mod corect cu privire la comisioanele bancare.

Societe Generale nu are agentii la Hong Kong, clientii vizati de aceasta masura fiind cei ai caror bani erau gestionati de divizia de wealth management a grupului francez.

Potrivit Securities and Futures Commission (SFC), in peste 3.000 de tranzactii care au avut loc in perioada aprilie 2003 - ianaurie 2006, clientii Societe Generale au platit un pret diferit de cel perceput de banca, iar diferenta a fost retinuta sub forma de comision.

"Comisionul a fost variabil, iar in unele cazuri excesiv. Se pare ca Societe Generale nu a dezvaluit acest comision clientilor in notele de plata remise clientilor", a anuntat SFC intr-un comunicat.

Grupul Societe Generale este unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1085 ori