Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Semnale pozitive pentru sectorul financiar: Bancile americane inregistreaza castiguri record

Semnale pozitive pentru sectorul financiar: Bancile americane inregistreaza castiguri record


Profitul JPMorgan a crescut in ultimul trimestru al lui 2012 cu 53% fata de aceeasi perioada a lui 2011, in timp ce castigurile Goldman Sachs din aceeasi perioada aproape s-au triplat.

Aceste rezultate financiare au depasit cu mult previziunile analistilor si s-au datorat ratei scazute a dobanzilor care a stimulat creditarea ipotecara, transmite Reuters.

JPMorgan au crescut de la 3,73 de miliarde de dolari in T4 din 2011 la 5,69 de miliarde de dolari in T4 din 2012, adica o crestere de la 0,9 dolari/ actiune la 1,39 dolari/ actiune.

Veniturile din creditele ipotecare au crescut cu 51%, pana la 1,6 miliarde de dolari, in timp ce provizioanele pentru creditele neperformante s-au redus cu 70% pana la 656 de milioane de dolari.

In ciuda acestei performante, banca a inregistrat o scadere a pretului actiunilor de 0,9%, pe fondul scandalului "Balenei de la Londra".

Goldman Sachs, cea de a cincea banca din SUA ca marime a activelor, a raportat castiguri de 2,8 miliarde in ultimele trei luni din 2012, de aproape trei ori mai mari fata de nivelul de 978 milioane de dolari, din aceeasi perioada a lui 2011.

In urma anuntarii rezultatelor, actiunile Goldman Sachs au crescut cu 1,8%.

O parte semnificativa a acestor castiguri a provenit din cresterile de pe pietele de actiuni si obligatiuni, dar si dintr-o crestere a activitatii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1631 ori