Seful Eurobank, Nicholas Nanopoulos, va demisiona

Luni, 10 Iunie 2013, ora 12:03
1246 citiri
Seful Eurobank, Nicholas Nanopoulos, va demisiona

Nicholas Nanopoulos, directorul general al Eurobank, a patra mare banca din Grecia, nu va solicita un nou mandat la viitoarea Adunare Generala a Actionarilor, a anuntat luni banca, potrivit Reuters.

La adunarea anuala a actionarilor Eurobank, care va avea loc in 27 iunie, va fi aleasa o noua conducere a bancii, se arata in comunicatul grupului bancar elen.

Eurobank, care in Romania controleaza Bancpost, a inregistrat, in primul trimestru din 2013, un profit net de 375 milioane de euro, comparativ cu pierderi de 358 milioane de euro in ultimele trei luni ale anului trecut.

Banca a precizat ca profitul net inregistrat de pe urma operatiunilor sale internationale a crescut la 12 milioane de euro, cea mai buna performanta din ultimele sase trimestre. De asemenea, provizioanele internationale pentru credite neperformante au coborat pana la 42 milioane de euro, cel mai scazut nivel de la debutul crizei in Europa de Est.

In aprilie, Eurobank a fost recapitalizata cu 5,84 miliarde de euro, majorarea de capital fiind subscrisa in intregime de Fondul de Stabilitate Financiara al Greciei. In urma acestei operatiuni Eurobank a devenit cea mai mare banca greceasca care a trecut sub controlul statului.

Pe piata din Romania, in luna noiembrie 2003 Eurobank (Eurobank Ergasias SA) devine actionarul majoritar al Bancpost. De atunci, grupul si-a extins in mod constant prezenta in Romania, ajungand la peste 3.000 de angajati si o retea teritoriala de 240 de sucursale, 10 Centre Regionale si 10 Centre de Afaceri.

#demisie director Eurobank, #management Eurobank, #rezultate financiare Eurobank , #Banci internationale