Seful Citigroup demisioneaza, dupa ce actionarii au refuzat un salariu de 15 mil. de euro

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 16:37
1520 citiri
Seful Citigroup demisioneaza, dupa ce actionarii au refuzat un salariu de 15 mil. de euro
Vikram Pandit, directorul Citigroup, a demisionat

Directorul general Citigroup, Vikram Pandit, a demisionat, fara sa ofere explicatii. Decizia a surprins pietele, in momentul de fata existand cel putin doua ipoteze care ar putea oferi un sens gestului sau.

Vikram Pandit, care a ocupat functia de director general la Citigroup timp de cinci ani, a declarat ca este timpul ca altcineva sa il inlocuiasca.

Pandit va fi inlocuit de Mike Corbat, fost director general al Citigroup pentru regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa, care lucreaza in aceasta banca de aproape trei decenii.

In urma informatiei, actiunile Citigroup au coborat cu pana la 3%, fiind ulterior tranzactionate in scadere cu 1,7%.

Pandit ar fi plecat de la conducerea grupului, dupa ce actionarii i-au refuzat salariul de 15 milioane de dolari solicitat, arata o ipoteza vehiculata de Telegraph. In ciuda opozitiei exprimate de actionarii Citigroup, Pandit a primit, totusi, banii, precizeaza publicatia amintita.

O alta teorie care ar putea explica decizia oficialului Citigroup este cea exprimata de mai multi analisti citati de Business Insider. Acestia sunt de parere ca gestul lui Pandit ar putea fi considerat "o demisie de onoare", pentru ca grupul a inregistrat pierderi foarte importante.

In primul trimestru din acest an, Citigroup a inregistrat venituri mult mai mici, de pana la 468 de milioane de dolari, fata de peste 3,7 miliarde de dolari, cat obtinuse in perioada similara din 2011.

Profitul Citigroup in cadere libera, pe fondul deprecierii activelor

Scaderea drastica a profitului Citigroup vine pe fondul unei pierderi majore, de 4,7 miliarde de dolari, din valoarea actiunilor detinute de gigantul financiar la firma de brokeraj Morgan Stanley Smith Barney, scrie Reuters.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#demisie director Citigroup, #venituri Citigroup, #demisie Citigroup , #Banci internationale