Se intampla din nou: marile banci ar putea declansa o alta criza mondiala

Luni, 25 Iunie 2012, ora 10:01
1388 citiri
Se intampla din nou: marile banci ar putea declansa o alta criza mondiala

Bank of International Settlements (BIS) cu sediul la Basel, in Elvetia, o organizatie internationala care promoveaza cooperarea monetara internationala si financiara prin activitati de coordonare a politicilor in domeniu, a avertizat la sfarsitul saptamanii trecute ca marile banci din lume ameninta din nou economia globala prin portofolii investitionale riscante.

In raportul sau anual, organizatia trage un semnal de alarma, indicand ca bancile fac in prezent greseli similare cu cele care au dus la actuala criza economica pe plan mondial.

Potrivit BIS, bancile considerate prea mari pentru a falimenta continua sa investeasca in proiecte cu un grad extrem de ridicat de risc pentru ca in caz de esec sa poata conta pe sprijinul contribuabililor.

In raportul sau, organizatia, care activeaza ca o banca pentru bancile centrale (adica ofera servicii financiare numai pentru bancile centrale), indeamna guvernele lumii sa introduca noi reguli pentru a descuraja un astfel de comportament din partea institutiilor bancare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci investitii, #Bank of International Settlements, #banci portofolii investitionale, #banci investitii riscante , #Banci internationale