Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

S&P a retrogradat 4 banci din Ungaria

S&P a retrogradat 4 banci din Ungaria


Standard&Poor's a retrogradat vineri patru banci din Ungaria, dupa ce, la inceputul acestei saptamani, tara a primit rating-ul de junk, nerecomandata investitiilor.

Printre insititutiile de credt retrogradate se numara si OTP BanK si cel al subsidarei sale, OTP Mortgage Bank, au fost coborate, la BB+, respectiv B, agentia de rating precizand ca perspectivele sunt extrem de negative, potrivit Bloomberg.

"Ungaria si-a pierdut rating-ul de investitii ca urmare a lipsei de credibilitate in economie si a faptului ca institutiile de supraveghere isi pierd independenta", potrivit S&P.

FMI si UE au suspendat negocierile privind ajutorul financiar pentru Ungaria, acuzand guvernul ca incearca sa tina in frau banca centrala.

De asemenea, Standard & Poor's a retrogradat ratingurile nesolicitate ale K&H Bank la BBpi de la BBB-pi si a revizuit perspectiva pentru Magyar Takarekszovetkezeti Bank ZRt de la stabila la negativa.

OTP Bank se afla si pe piata romaneasca, detinand 3,9 milioane de active bancare, care reprezinta 1,13% din cota de piata.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1041 ori