Reguli noi in SUA: Institutiile non bancare, in vizorul Fed

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 08:45
1458 citiri
Reguli noi in SUA: Institutiile non bancare, in vizorul Fed

Rezerva Federala a anuntat noile reguli conforme cu cerintele reformei Dodd-Frank, dar si Basel III, inclusiv majorarea nivelului capitalului pentru institutiile financiare importante, limitari asupra creditarii si noi cerinte de lichiditate.

Regulile se vor aplica companiilor bancare americane cu active in valoare de peste 50 miliarde de dolari. Acestea vor avea un an la dispozitie pentru a aplica noile masuri, iar testele de stres urmeaza sa inceapa imediat ce se va adopta formula finala a regulilor, scrie Business Insider.

Regulile ofera Fed un nou nivel de control asupra unor decizii cheie ale celor mai mari companii financiare americane.

De asemenea, Fed a mentionat ca noile decizii ar putea afecta si "orice alte firme financiare non-bancare" care vor fi considerate de o importanta sistemica de Consiliul de Supraveghere pentru Stabilitate Financiara. Astfel, usa este deschisa pentru modificarea noului set de masuri care permit Fed sa supravegheze si companiile non-bancare, precum si fondurile de investitii care nu intrau pana acum sub umbrela bancii centrale americane.

Astfel, companiile trebuie sa aiba un plan financiar pentru intreg anul, sa treaca prin teste de stres, si mai ales sa mentina un nivel comun de risc pe baza raportului de capital mai mare de 5%. Dupa ce aceste cereri sunt respectate, Fed propune marirea capitalului conform cu Basel III.

Noile reguli Fed

Lichiditati: Companiile trebuie sa respecte standardele de management de risc ale lichiditatilor calitative, pentru ca apoi sa respecte standardul cantitativ cerut de Fed, masura urmata de implementarea cerintelor de lichiditati ale Basel III.

Teste de stres: Vor fi sustinute anual de Fed, iar rezultatele vor fi facute publice, pentru fiecare companie in parte. Mai mult, aceste companii vor fi nevoite sa organizeze teste de stres separate, anual, iar apoi sa faca publice rezultatele.

Limite de creditare: Creditarea catre un singur partener va fi limitata in functie de valoarea capitalului de reglementare al firmei, in vederea limitarii expunerii creditarii intre societatile financiare.

Interventie in caz de criza: Declansatoarele (niveluri de capital, teste de stres, etc) vor fi puse in aplicare de catre Fed pentru a permite o interventie timpurie in caz de nevoie. Companiile ar putea fi fortate sa isi limiteze dezvoltarea, sa isi creasca nivelul capitalului sau sa vanda active.

Astfel, Fed are posibilitatea de a impinge companiile catre anumite decizii pentru a evita situatiile de criza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masuri Fed, #federal reserve, #reforme Federal Reserve, #Fed institutii nonbancare , #Banci internationale