Ratele dobanzii Spaniei nu sunt in concordanta cu fundamentele sale

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 11:46
1283 citiri
Ratele dobanzii Spaniei nu sunt in concordanta cu fundamentele sale

Ratele dobanzii pentru imprumutul Spaniei nu sunt in concordanta cu fundamentele sale economice, au estimat ministrul german de finante Wolfgang Schauble si omologul sau spaniol Luis de Guindos, intr-un comunicat publicat marti si citat de AFP.

"Ratele curente de imprumut de pe piata nu reprezinta nici fundamentele sale economice, nici potentialul de crestere si nici capacitatea de a-si rambursa datoria publica", au declarat ei la sfarsitul intalnirii lor la Berlin.

Cei doi ministri subliniaza importanta de a actiona pentru punerea in aplicare rapida a acordurilor Summitului european din 29 iunie, "in special cele ce implica stabilirea completa a unei uniuni bancare eficiente cu o singura autoritate bancara de supraveghere".

Uniunea bancara: Ce presupune si care sunt sansele de realizare

Ei s-au exprimat dupa o dezordine diplomatica provocata marti de Spania, care a publicat o presupusa declaratie comuna cu Roma si Parisul, potrivit careia "Spania, Italia si Franta cer aplicarea imediata a acordurilor ultimului summit european", declaratie imediat dezmintita de celelalte doua capitale.

Criza provoaca probleme de comunicare intre Italia, Franta si Spania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rate dobanzi bancare Spania, #imprumuturi banci Spania , #Banci internationale