Putin a interzis filialele bancilor straine in Rusia

Vineri, 15 Martie 2013, ora 12:16
1807 citiri
Putin a interzis filialele bancilor straine in Rusia

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a promulgat vineri un amendament la Legea federala cu privire la banci si activitatea bancara, un document ce elimina practic din legislatia rusa sintagma "filiala de banca straina".

Textul legii a fost dat publicitatii pe site-ul de informatii juridice al Kremlinului, relateaza portalul economic Rbc Daily.

Documentul, elaborat de guvern, a fost conceput pentru a sprijini sectorul bancar rusesc pana in 2015, mentioneaza canalul media citat. In text se face referire la acordurile incheiate in timpul consultarilor ruse cu negociatorii internationali privind aderarea Rusiei la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC).

Aceasta lege exclude termenul de filiale /sucursale/ din definitia sistemului bancar al Federatiei Ruse. Astfel, din articolul privind inregistrarea organizatiilor de credit cu investitii straine si cerintele suplimentare pentru infiintarea si regulile de operare a acestora a fost exclusa sintagma "sucursala a bancii straine".

Legislatia de pana acum spunea ca in Rusia pot activa filiale, sucursale si reprezentante ale unor banci straine. Prin lege, acestea sunt inregistrate de Banca Centrala a Rusiei. La momentul actual, sucursalele bancilor straine nu sunt inregistrate in Rusia, iar amendamentul mentionat le exclude practic din lege.

Potrivit Rbc, activitatea sucursalelor banci straine nu cadea sub incidenta jurisdictiei Federatiei Ruse si nici a autoritatilor de reglementare ruse. In plus, acestea nu alocau niciun ban in fondul de rezerva obligatoriu si nu faceau rapoarte lunare pentru Banca Centrala a Rusiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#filiale banci straine Rusia, #interdictii banci straine Rusia, #sector bancar Rusia , #Banci internationale