Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul Bank Leumi a crescut la 125 mil dolari in T3

Profitul Bank Leumi a crescut la 125 mil dolari in T3


Profitul Bank Leumi, al doilea grup bancar din Israel, a crescut in trimestrul trei din 2012 datorita reducerii provizioanelor pentru creditele neperformante, a taxelor mai scazute si a veniturilor mai ridicate, transmite Reuters.

"Pe ansamblu a fost un trimestru bun dar comparativ cu alte banci, Leumi are mai multe probleme care afecteaza rentabilitatea capitalului", a explicat Roni Biron, analist al UBS.

Leumi este mult mai expusa la investitiile volatile non-bancare decat rivala sa Hapoalim. Analistii estimeaza ca Leumi se va concentra pe reducerea costurilor si majorarea marjelor de profit, pe fondul unei asteptate incetiniri a economiei israeliene, la aproximativ 3% in 2013, fata de un proiectat avans de 3,5% anul acesta, ceea ce va afecta cererea pentru credite.

Profitul net al Leumi Namk in trimestrul trei din 2012 a urcat la 479 milioane de shekeli (125 milioane de dolari), fata de 529 milioane de shekeli cat estimau analistii si comparativ cu un profit de 155 milioane de shekeli in perioada similara din 2011.

Veniturile nete din dobanzi au crescut in perioada iulie-octombrie 2012 la 1,87 miliarde de shekeli, de la 1,8 miliarde de shekeli in perioada similara din 2011.

In trimestrul trei Leumi a facut provizioane de 150 milioane de shekeli pentru pensionarea anticipata a 250 de angajati, ca parte a programului de reducere a costurilor anuntat in februarie.

Bank Leumi Romania este subsidiara a Bank Leumi - Israel, liderul sectorului bancar israelian. In Romania, Bank Leumi este prezenta din anul 2006, avand o retea de 23 de unitati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1487 ori