Piraeus Bank vrea sa preia divizia Societe Generale din Grecia

Miercuri, 29 August 2012, ora 14:17
1342 citiri
Piraeus Bank vrea sa preia divizia Societe Generale din Grecia

Piraeus Bank, a patra mare banca din Grecia dupa active, discuta cu Societe Generale preluarea diviziei elene a acesteia, Geniki Bank, au declarat surse apropiate situatiei, potrivit carora negocierile sunt avansate, relateaza Capital.gr.

Publicatia Proto Therma a relatat la rndul ei ca un acord de vanzare ar putea avea loc in aceasta saptamana.

Tranzactia ar putea include o injectie de capital de 350 milioane de euro din parte Societe Generale, care va pastra o participatie de 10% la Geniki Bank, potrivit site-ului Euro2day.gr.

Reprezentantii Piraeus Bank nu au putut fi contactati pentru comentarii.

Daca va fi realizata, vanzarea Geniki ar marca a doua tentativa a unei banci franceze de a iesi de pe piata elena, dupa cea a Credit Agricole, care analizeaza trei oferte pentru subsidiara sa Emporiki Bank of Greece.

Pentru Emporiki Bank au depus oferte National Bank of Greece, EFG Eurobank si Alpha bank.

Credit Agricole a anuntat marti ca ar putea incheia un acord de vanzare a Emporiki in decurs de cateva saptamani.

Banca Credit Agricole a avut ambitii mari in Europa de Sud-Est, dar a fost puternic afectata de criza datoriilor suverane. Achizitia Emporiki Bank in 2006 i-a provocat pierderi de ordinul miliardelor de euro, ca urmare a cresterii creditelor neperformante, dupa restructurarea din acest an a datoriilor Greciei.

Mult mai mica decat Emporiki, Geniki Bank a avut la randul ei probleme in ultimii ani din cauza imprumuturilor neperformante si a altor pierderi legate de criza datoriilor din Grecia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Piraeus Bank preluare Societe Generale, #achizitie Societe Generale, #afaceri Piraeus Bank , #Banci internationale