Piraeus Bank vrea sa cumpere divizia din Grecia a Societe Generale

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 10:37
1892 citiri
Piraeus Bank vrea sa cumpere divizia din Grecia a Societe Generale

Piraeus Bank poarta negocieri pentru achizitionarea Geniki Bank, divizia din Grecia a Societe Generale, la care grupul francez detine 99,1% din actiuni.

Anuntul vine dupa ce in august SocGen a admis ca poarta "discutii confidentiale" privind potentiala vanzare a diviziei sale din Grecia, Geniki Bank catre Piraeus, a patra mare banca comerciala din Grecia.

Societe Generale incearca sa-si reduca expunerea pe Grecia, dupa ce s-a extins in aceasta tara in ultimul deceniu. In august, banca a raportat un declin al profitului in trimestrul doi, din cauza incetinirii cresterii in Europa si a tensiunilor de pe pietele financiare.

Miercuri, la bursa de la Paris, actiunile SocGen au inchis in scadere cu 0,33%, ajungand la 22,50 euro.

Daca tranzactia se va finaliza cu succes, preluarea Geniki Bank ar veni la aproximativ doua luni dupa ce Piraeus Bank a preluat activele viabile ale ATEbank, o banca greceasca de stat.

Piraeus preia ATEbank, inclusiv sucursala din Romania

In iulie, directorul financiar al Societe Generale, Bertrand Badre, a declarat ca grupul bancar francez a redus finantarea catre subsidiara din Grecia, Geniki, si analizeaza mai multe strategii privind o posibila iesire de pe piata greaca.

Grupul Societe Generale este unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro. Atat Societe Generale, cat si Piraeus Bank sunt prezente si pe piata din Romania.

Si rivala Societe Generale, grupul bancar Credit Agricole, a confirmat luni ca este in negocieri exclusive cu Alpha Bank pentru vanzarea Emporiki, divizia sa din Grecia, pentru pretul simbolic de un euro, in schimbul respectarii angajamentelor financiare.

Alpha Bank ar putea cumpara Emporiki Bank, pana la sfarsitul anului. Pretul: un euro

Alpha Bank a cerut Credit Agricole sa injecteze inca 550 milioane de euro in Emporiki inainte de vanzare, majorand capitalul Emporiki la 2,85 miliarde de euro, iar banca franceza va subscrie 150 milioane de euro obligatiuni convertibile emise de Alpha Bank.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SocGen negocieri Piraeus Bank, #vanzare Geniki Bank, #vanzare banca Grecia, #SocGen vanzare banci Grecia , #Banci internationale