Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piraeus Bank preia divizia din Grecia a Societe Generale, pentru un milion de euro

Piraeus Bank preia divizia din Grecia a Societe Generale, pentru un milion de euro


Societe Generale vinde divizia din Grecia - Geniki Bank, catre Piraeus Bank - a patra banca elena, insa tranzactia va costa banca 100 milioane de euro din profit.

Societe Generale a precizat ca pretul de vanzare a Geniki Bank este de un milion de euro, insa grupul bancar francez va trebui sa investeasca un total de 444 milioane de euro, dintre care 281 milioane de euro pentru recapitalizarea Geniki Bank, iar restul de 163 de milioane de euro in subscrierea de obligatiuni emise de catre Piraeus Bank.

Anuntul vine la doua zile dupa ce un alt mare grup bancar francez, Credit Agricole, a finalizat acordul de vanzare a subsidiarei sale din Grecia, Emporiki, catre Alpha Bank, o tranzactie care va amputa cu doua miliarde de euro rezultatele inregistrate de Credit Agricole in al treilea trimestru al acestui an.

E oficial: Alpha Bank a cumparat Emporiki Bank cu un euro

Preluarea Geniki Bank are loc la cateva luni dupa ce Piraeus Bank a preluat activele viabile ale ATEbank, o banca greceasca de stat.

Piraeus preia ATEbank, inclusiv sucursala din Romania

In trimestrul al doilea al acestui an, Societe Generale a anuntat un profit de 433 de milioane de euro, in scadere cu 42% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand acesta s-a cifrat la 747 milioane de euro.

Societe Generale anunta rezultate ingrijoratoare: Profit in scadere, dupa picajul la bursa

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1492 ori