Nemtii isi retrag banii din Londra. 300 de miliarde de euro pleaca spre Frankfurt

Marti, 25 Iulie 2017, ora 06:11
9406 citiri
Nemtii isi retrag banii din Londra. 300 de miliarde de euro pleaca spre Frankfurt
Foto: Glassdoor.com

Deutsche Bank va recurge la o retragere masiva de capital de pe piata britanica, ca urmare a separarii Regatului Unit de restul UE.

300 de miliarde de euro isi vor lua zborul din sucursala britanica a bancii si se vor indrepta catre Frankfurt, relateaza Bloomberg.

Suma reprezinta depozite si operatiuni ale clientilor bancii germane, care vrea sa isi mute sediul de operatiuni din Londra mult mai aproape de casa.

Birourile din Frankfurt vor fi operationale incepand cu septembrie 2018, pana in martie 2019 majoritatea activitatilor derulate de sucursala din Londra a Deutsche Bank urmand sa fie transferate in capitala bancara de pe taram german.

Suma reprezinta aproape 20% din bilantul contabil al bancii germane, conform datelor prezentate de Deutsche Bank la finalul anului trecut.

Directorul executiv John Cryan a instiintat personalul bancii ca se asteapta la un Brexit finalizat in termeni duri, lucru care va face multe banci internationale sa isi reduca expunerea pe piata din UK, cel mai probabil acestea urmand sa se retraga spre zone de pe continent precum Frankfurt, dar nu a dat detalii despre planul de retragere al institutiei de credit pe care o conduce.

Surse din interirul bancii afirma ca planul de rezerva consta in mutarea a catorva sute de angajati si a 20.000 de conturi.

"Sunt o gramada de detalii de pus la punct si de aprobat. Insa, inevitabil, unele operatiuni vor trebui mutate sau cel putin adaugate centrului din Frankfurt", a explicat Cryan in mesajul video trimis angajatilor bancii.

Chiar daca retragerea efectiva de capital se va derula in doar sase luni, clientii bancii vor fi informati de aceasta operatiune cu un un an inainte, mai spun sursele din interiorul Deutsche Bank.

John Cryan si-a petrecut ultimii doi ani reorganizand activitatea bancii pentru a face fata numeroaselor amenzi primite in urma comportamentului neconform al institutiei de credit pe diverse piete, iar o astfel de mutare l-ar putea ajuta sa ajusteze si mai mult sistemul intern al Deutsche Bank.

Planul de rezerva pentru Brexit nu ii apartine insa directorului executiv, ci este conceput de cei doi directori ai sucursalelor din Londra si Frankfurt, Garth Ritchie si Marcus Schenck.

#retrageri capital Marea Britanie, #deutsche bank, #brexit, #banci internationale Londra , #Banci internationale

Curs valutar

1 EUR = 4.9766 RON

0.0003

1 USD = 4.5135 RON

0.0050
  1. Marius Barbu (NEPI RockCastle) la The Real Estate Event: „Vestul Europei nu crește în același ritm cu Europa Centrală și de Est” VIDEO
  2. Michael Topolinski IV (Intero Property Development) la The Real Estate Event: „Bucureștiul se confrunta de fapt cu o criză a prețurilor în general, nu cu una imobiliară”
  3. Alina Dekany (IMSOL) la The Real Estate Event: ”Cea mai importantă parte în tehnologizarea în zona de real estate comercial este glass LED” VIDEO
  4. Sorin Preda (Global Vision) la The Real Estate Event: „Sunt atât de multe lucruri de făcut în România, acum 2-3 ani nici nu ni le imaginam”
  5. Alina Necula (Lion's Head) la The Real Estate Event: "Avantajele României țin de mărimea pieței și de calitatea produselor imobiliare"
  6. Adi Steiner (STC Partners) la The Real Estate Event: "Am lansat un nou proiect, 170 de apartamente într-o zonă realmente urbană a orașului”
  7. Geo Mărgescu (Forte Partners) la The Real Estate Event: "PUG-ul va fi foarte bun pentru piața imobiliară, dar aprobarea lui va dura foarte mult"
  8. Oana Rădulea (SEMA Real Estate) la The Real Estate Event: „E o mare bucurie pentru noi că am putut să dăm drumul la proiectul de rezidențial. E o nevoie acută în piață” VIDEO
  9. Dennis Selinas (Globalworth) la The Real Estate Event: „Singurul mod de a instituționaliza produsele imobiliare care pot atrage investiții este să facem clădiri performante”
  10. Antoniu Panait (Vastint) la The Real Estate Event: "Predictibilitatea este foarte importantă pentru viitorii investitori, iar România are nevoie de investitori"