National Bank of Greece vrea sa preia Emporiki Bank

Luni, 06 August 2012, ora 16:19
1281 citiri
National Bank of Greece vrea sa preia Emporiki Bank

National Bank of Greece, cel mai mare grup bancar elen, va trimite o oferta pentru achizitionarea Emporiki Bank, divizia din Grecia a bancii franceze Credit Agricole.

Termenul limita pentru trimiterea ofertelor este 8 august, au declarat surse bancare pentru Reuters.

Vineri, grupul bancar elen Eurobank a raportat ca ia in considerare achizitionarea Emporiki Bank, dupa un anunt similar al Alpha Bank.

Alpha Bank este pe punctul de a fuziona cu Emporiki

Bancile din Grecia sunt sub presiune pentru a fuziona, pe fondul crizei financiare cu care se confrunta tara.

Credit Agricole incearca sa-si reduca expunerea de 4,6 miliarde de euro la Emporiki, pe fondul temerilor ca o potentiala iesire a Greciei din zona euro va duce la deprecieri masive de active si va forta o majorare a capitalului.

Credit Agricole ia deja in calcul vanzarea Emporiki Bank. Trei banci elene sunt interesate

Banca Centrala a Greciei a anuntat saptamana trecuta ca Piraeus va prelua creditele performante, portofoliul de valori mobiliare si depozitele ATEbank. Guvernul Greciei detine o participatie de aproximativ 90% in ATEbank.

Piraeus preia ATEbank, inclusiv sucursala din Romania

Principalele banci din Grecia sunt prezente si pe piata din Romania: National Bank of Greece (NBG), care este actionar majoritar la Banca Romaneasca, EFG Eurobank, care controleaza Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank si ATE Bank (fosta Mindbank).

#national bank of greece, #preluare Emporiki, #oferta achizitionare Emporiki, #banci Grecia fuziune, #Piraeus preluare ATEbank , #Banci internationale