National Bank of Greece a cerut amanarea vanzarii Hellenic Postbank

Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 17:46
1494 citiri
National Bank of Greece a cerut amanarea vanzarii Hellenic Postbank

National Bank of Greece (NBG) le-a cerut autoritatilor de la Atena amanarea gasirii unui cumparator pentru Hellenic Postbank pana cand va finaliza preluarea rivalei EFG Eurobank, a anuntat luni adjunctul presedintelui NBG, Petros Christodoulou, transmite Reuters.

"Am cerut o extindere si la fel a solicitat si Eurobank, pentru ca licitatia pentru Hellenic Postbank sa nu interfereze cu preluarea Eurobank", le-a declarat reporterilor Petros Christodoulou.

Patru institutii elene de creditare, Alpha, Attica Bank, National Bank of Greece si Eurobank Ergasias, au trimis Fondului de Stabilitate Financiara al Greciei (HSFS) oferte pentru preluarea activelor viabile ale bancii de stat Hellenic Postbank (TT).

Alpha, Attica, Eurobank si NBG vor sa cumpere activele bancii nationale a Greciei

Toate cele patru oferte au fost trimise spre evaluare Comisiei Europene, care va anunta rezultatele vineri, 11 ianuarie, oferta preferata urmand sa fie anuntata pana in 15 ianuarie. Dupa aceea, Banca Centrala a Greciei va incepe procesul de impartire a Hellenic Postbank intr-o banca "buna" si una de rebuturi (bad bank).

Proiectul privatizarii Hellenic Postbank va fi similar celui prin care Piraeus Bank a achizitionat activele viabile ale ATEbank, depozitele si portofoliul de credite performante au ajuns la cumparator, iar activele neperformante au trecut printr-un "proces de curatare" si au fost lichidate.

Astfel, Hellenic Postbank va ajunge la cumparatorul sau avand depozite masive, printre cele mai mari din Grecia, schimband balanta intre depozite si imprumuturi pentru grupul bancar care va achizitiona Hellenic Postbank.

Principalele banci din Grecia sunt prezente si pe piata din Romania - National Bank of Greece (NBG), care este actionar majoritar la Banca Romaneasca, EFG Eurobank, care controleaza Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank si ATE Bank

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#National Bank of Greece vanzare Hellenic, #vanzare Hellenic Postbank , #Banci internationale