Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Morgan Stanley reduce bonusurile angajatilor. CEO-ul primeste doar 10 milioane de dolari

Morgan Stanley reduce bonusurile angajatilor. CEO-ul primeste doar 10 milioane de dolari


Morgan Stanley a oferit directorului sau executiv, James Gorman, un bonus de 10,5 milioane de dolari pe 2011, suma cu 25% mai mica decat aceea pe care a primit-o in 2010.

Bonusurile mai mici oferite angatilor reflecta performantele slabe ale Morgan Staley in 2011, pe fondul reactionarii pietelor de capital la criza datoriei suverane din Europa si din cauza inrautatirii ratingului obligatiunilor americane, scrie Reuters.

Ca urmare a situatiei economice, clientii s-au retras din activitatile de tranzactionare si investitii bancare, provocand scaderi de profit la nivelul intregului Wall Street.

Morgan Stanley a inregistrat pierderi in doua din cele patru trimestre ale 2011 si a intampinat dificultati serioare pentru a-si atinge obiectivele de rentabilitate.

Ca si concurentii sai, Morgan Stanley a raspuns la conditiile de pe piata prin disponibilizari si reduceri de salarii.

Astfel, banca a scazut bonusurile angajatilor la 125.000 de dolari, o suma neobisnuit de mica pentru niste angajati obisnuiti sa vanda ruland milioane de dolari pe zi.

In plus, in decembrie, Morgan Stanley a anuntat si planul sau de a disponibiliza 1.600 de angajati, in plus fata de sutele de consilieri financiari concediati din divizia sa de wealth management.

In total, Morgan Stanley a platit 16,4 miliarde de dolari compensatii si beneficii in 2011, ceea ce se traduce intr-o cheltuiala de 264.000 de dolari per angajat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 925 ori