Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Morgan Stanley: Profit in scadere cu 50% in T2

Morgan Stanley: Profit in scadere cu 50% in T2


Profitul bancii americane Morgan Stanley a scazut cu 50% in trimestrul al doilea, la 591 milioane de dolari, de la 1,2 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a declinului veniturilor din tranzactii cu actiuni si obligatiuni.

Morgan Stanley a primit foarte multa atentie in ultimele saptamani, dupa ce a fost aranjorul principal la oferta publica initiala a Facebook. Banca a fost criticata puternic pentru rolul avut in una din cele mai controversate listari pe bursa din Statele Unite.

De asemenea, Moody's a retrogradat in iunie Morgan Stanley, parte a unei revizuiri a ratingurilor mai multor mari banci americane, care reflecta declinul profitabilitatii intr-o industrie afectata de incetinirea economica, reglementarile mai dure si nervozitatea investitorilor.

Veniturile au scazut cu 24%, la 6,95 miliarde de dolari.

Profitul pe actiune s-a situat la 29 de centi, fata de 38 de centi in trimestrul al doilea al anului trecut. Excluzand ajustari contabile legate de evolutia costurilor de imprumut ale bancii, profitul s-a situat la 16 centi pe actiune, mult sub estimarea de 29 de centi a analistilor consultati de Bloomberg.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1078 ori