Morgan Stanley inlocuieste traderii cu calculatoare

Vineri, 10 August 2012, ora 10:15
1458 citiri
Morgan Stanley inlocuieste traderii cu calculatoare

Banca americana Morgan Stanley inlocuieste o parte a celor mai bine platiti traderi cu calculatoare, incercand astfel sa stabilizeze divizia de tranzactionare de obligatiuni, care inregistreaza pierderi.

Morgan Stanley angajeaza programatori si specialisti IT pentru sistemul de tranzactionare electronica a obligatiunilor si de procesare a ordinelor clientilor, iar schimbarea a redus numarul traderilor pe dobanzi si valute cu 10% - 20% la unele birouri, informeaza Wall Street Journal.

Veniturile Morgan Stanley din obligatiuni si alte instrumente financiare similare au fost de 2,04 miliarde de dolari in prima jumatate a anului, in scadere cu 60% fata de perioada similara a anului anterior.

James Gorman, presedinte si director general, incearca sa stabilizeze financiar compania.

Banca are in derulare un program de reducere a numarului de angajati cu 4.000, fata de nivelul de 61.900 inregistrat la sfarsitul anului trecut. Peste trei sferturi din posturile vizate au fost deja desfiintate.

Profitul net al Morgan Stanley a scazut cu 54% in trimestrul al doilea, fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 563 milioane de dolari.

Veniturile au coborat cu 24%, la 6,95 miliarde de dolari, ca urmare a declinului incasarilor din activitati de trading. Banca a folosit mai mult de jumatate din venituri, 3,63 miliarde de dolari, pentru plata salariilor si altor beneficii angajatilor.

Morgan Stanley: Profit in scadere cu 50% in T2

SUA isi limiteaza activitatea din zona euro

#Morgan Stanley concedieri, #Morgan Stanley tranzactionare obligatiuni, #Morgan Stanley pierderi financiare, #Morgan Stanley venituri 2012 , #Banci internationale