Morgan Stanley: Bancherii sunt platiti prea bine

Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 17:49
1512 citiri
Morgan Stanley: Bancherii sunt platiti prea bine

Wall Street-ul are prea multi bancheri, cu salarii prea mari, a fost concluzia lui Jeff Gorman, CEO Morgan Stanley, intr-un interviu acordat Financial Times.

Morgan Stanley se pregateste sa faca mai multe disponibilizari si sa taie din bonusuri, astfel incat profitul actionarilor sa creasca.

"Capacitatea este prea mare, iar compensatiile sunt prea ridicate. Ca actionar, pot sa inteleg perspectiva actionarilor ca aceasta industrie este platita cu prea mult", a declarat Gorman pentru Financial Times.

Morgan Stanley continua astfel trend-ul celorlalte banci de investitii, pe fondul inaspririi reglementarilor, volumul in scadere al tranzactiilor si o competitie in crestere din partea companiilor nefinanciare, precum este cazul fondurilor hedge.

Deutche Bank, Citigroup, Credit Suisse si UBS sunt doar cateva nume de banci care fac disponibilizari, iar Morgan Stanley pregateste 4000 de concedieri doar pana la sfarsitul lui 2012.

Un nou val de concedieri in sectorul bancar se anunta in aceasta toamna. Cine urmeaza

"Compensatiile scad pentru ca numarul de angajati din sector scade. Ceea ce (n.r. Wall) Street-ul a facut in mod traditional este ca atunci cand veniturile cresc, sa pastreze constant raportul compensatie-venituri. Compensatiile sunt calculate pe baza acestui raport. Cand veniturile au scazut, a crescut raportul compensatie-venituri, pentru ca au spus 'S-ar putea sa ne pierdem oamenii. Trebuie sa il crestem'", spune seful Morgan Stanley.

"Acesta e un caz clasic Wall Street de tip 'Cap, eu castig; pajura, tu pierzi'. Managementul din acest moment de pe Wall Street este mai dur in aceasta privinta si actionarii sunt cu siguranta si ei mai duri", a mai adaugat acesta.

In ciuda taierii costurilor, marja de profit Morgan Stanley este cu mult sub nivelul anterior crizei, de 23%.

"Generam 5%, dar ne putem intoarce la 10%? Aceasta (n.r. intrebare) este mult mai interesanta pentru mine decat daca ne putem intoarce la 15% sau daca ne vom putea vreodata intoarce la vremurile de glorie - acelea aveau oricum defecte", a mai adaugat Gorman.

Directorul Morgan Stanley incearca o transformare dramatica a companiei, printr-o scadere a veniturilor din afacerile cu risc ridicat, in favoarea celor cu venituri mai stabile din brokerajul retail sau managementul averii, unde investeste pentru clienti foarte mari.

#salarii banci, #concedieri banci, #salarii Wall Street, #concedieri wall street, #profit Morgan Stanley , #Banci internationale