Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Moody's a redus ratingurile de credit pentru 16 banci din Spania

Moody's a redus ratingurile de credit pentru 16 banci din Spania


Moody's a taiat ratingurile de credit pentru 16 banci din Spania, o alta lovitura pentru o tara care se confrunta cu credite neperformante in sectorul bancar, potrivit bbc.com.

De asemenea, a fost redus si ratingul de credit al Santander UK, o subsidiara a unei institutii financiare importante spaniole.

Decizia vine dupa ce actiunile unui altui creditor, Bankia, s-au redus, aproape injumatatindu-si valoarea in aceasta luna.

Bancile retrogradate includ Banco Santander si BBVA, cele mai mari institutii de credit din Spania. Zece banci au fost puse supraveghere de credit negativa ("negative credit watch"), ceea ce ce inseamna ca o este posibila o alta taiere a ratingurilor.

Moody's a redus ratingurile si pentru patru regiuni, Catalonia, Murcia, Andalucia si Extremadura, pentru care exista o probabilitate redusa ca autoritatile regionale sa poata atinge tinta de deficit in 2012.

Agentia de rating a explicat ca reducerea ratingurilor este legata de conditiile nefavorabile de operare, caracterizate de noua recesiune, criza in desfasurare din domeniul imobiliar si nivelul ridicat persistent al somajului.

Guvernul spaniol, ca urmare a dificultatilor sale de imprumut, are o capacitate redusa de a sigura suport bancilor sale, potrivit Moody's.

Spania trebuie sa plateasca rate mari ale dobanzilor pentru imprumuturile de pe piete, ceea ce conduce la ideea ca are nevoie de un plan de salvare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1179 ori