Mai multe persoane din conducerea Bankia, puse sub acuzare

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 19:47
1035 citiri
Mai multe persoane din conducerea Bankia, puse sub acuzare

Audienta Nationala din Spania i-a pus sub acuzare pe fostul presedinte al Bankia, Rodrigo Rato, pentru escrocherie si apropriere fara temei legal atunci cand entitatea bancara, acum nationalizata din cauza unor credite neperformante de 34 de miliarde de euro, a fost listata la bursa, anunta postul public de televiziune.

Instanta spaniola a admis o plangere depusa impotriva lui Rato de catre formatiunea parlamentara UPyD (Uniunea pentru progres si democratie), dar si impotriva altor 30 de consilieri, printre care Jose Luis Olivas, fostul presedinte al Bancaja si vicepresedinte al Bankia, sau Angel Acebes, consilier si fost ministru de interne. De asemenea, printre acuzati se numara si vicepresedintele organizatiei patronale CEOE, Arturo Fernandez, care conduce filiala madrilena a acesteia.

Judecatorul i-a citat pe toti pentru a declara in calitate de acuzati. Formatiunea UPyD a solicitat in plangerea prezentata ca instanta sa intervina in cadrul Bankia si sa-i inlocuiasca pe actualii administratori cu unul care sa raspunda exclusiv in fata tribunalului.

In luna mai, guvernul spaniol anunta ca va nationaliza Bankia SA, a patra cea mai mare banca a tarii, pentru a sprijini sectorul bancar grav afectat de criza. Bankia avea la acel moment cea mai ridicata expunere din randul bancilor spaniole, afectate de spargerea bulei speculative de pe piata imobiliara in 2008, si detinea credite problematice de aproximativ 34 miliarde de euro. Ulterior, conducerea entitatii a anuntat ca va cere de la stat 19 miliarde de euro pentru recapitalizare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bankia conducere acuzatii, #reprezentanti Bankia acuzatii , #Banci internationale