Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lehman Brothers a ajuns cu falimentele si in Romania

Lehman Brothers a ajuns cu falimentele si in Romania


Firma Nanette City Gate Timisoara, controlata de grupul israelian Nanette Real Estate si de Lehman Brothers, prin care urma sa fie construit un proiect rezidential in Timisoara, a intrat in insolventa, Tribunalul Bucuresti admitand recent cererea dezvoltatorului.

Cererea a fost inregistrata la Tribunalul Bucuresti pe 23 noiembrie, iar termenul de judecata a fost stabilit initial pentru 28 noiembrie 2012. Pronuntarea a fost amanata de doua ori, iar pe 12 decembrie instanta a admis cererea firmei, iar administratorul judiciar a fost desemnata Alina Moldovan, arata Mediafax.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma Nanette City Gate Timisoara este controlata in proportie de 50% de catre Nanette Real Estate Group NV si LBREP III TIM SARL, parte a Lehman Brothers Real Estate Partners. Proiectul City Gate din Timisoara urma sa fie construi pe un teren de 17.800 metri patrati si sa cuprinda circa 500 de apartamente.

Nanette Real Estate Group a achizitionat in 2007 doua terenuri totalizand 23.000 metri patrati in Timisoara, unde avea in plan constructia a doua proiecte rezidentiale cu un total de 670 de locuinte, a caror investitie se ridica la 48 milioane euro.

Compania mai detine in Bucuresti terenuri de peste 40.000 de metri patrati, cumparate tot in 2007, unde intentiona sa dezvolte proiecte rezidentiale totalizand circa 1.600 de locuinte. Niciunul dintre aceste proiecte nu a fost inceput insa.
Lehman Brothers a intrat in faliment in septembrie 2008, dupa pariuri masive pe credite ipotecare subprime care s-au dovedit fara valoare dupa caderea pietei imobiliare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1210 ori