JP Morgan ia in calcul reducerea expunerii din zona euro

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 12:50
1252 citiri
JP Morgan ia in calcul reducerea expunerii din zona euro

JP Morgan, una dintre cele mai mari banci americane si prima in topul celor mai mari companii mondiale, a anuntat ca ia in calcul posibilitatea reducerii expunerii sale pe tarile aflate la periferia zonei euro.

Directorul executiv al JP Morgan, Jamie Dimon, a admis ca banca pe care o conduce analizeaza posibilitatea reducerii expunerii de pe zonele aflate la periferia zonei euro, din cauza perioadei de turbulente financiare, scrie Financial Times.

"Avem o expunere de aproximativ 15 miliarde de dolari in cinci tari din zona euro", spune Dimon, facand referire la Irlanda, Portugalia, Italia, Grecia si Spania. Directorul executiv JP Morgan mai spune ca expunerea este pe mai multe corporatii si banci.

Directorul JP Morgan sustine ca decizia luata de consiliulul bancii se refera la mentinerea expunerii, in ciuda dificultatilor economice.

Dimon a mai adaugat ca banca si consiliul sau director sunt constiente de riscurile implicare dar s-a aratat optimist si crede ca "vom continua sa mai facem afaceri acolo si in urmatorii 50 sau chiar 75 de ani".

#jp morgan chase, #expunere JP Morgan Chase, #expunere zona euro, #jp morgan, #JP Morgan zona euro , #Banci internationale