ING separa divizia de banking de cea de asigurari

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 11:28
1890 citiri
ING separa divizia de banking de cea de asigurari

Cel mai mare grup financiar din Olanda, ING, va restructura 2.350 de posturi, adica 2,5% din totalul angajatilor, pe masura ce se pregateste de separarea diviziei de banking de cea de asigurari.

Profitul net al ING pe trimestrul trei a fost de 609 de milioane de euro, sub asteptarile analistilor Reuters, de 872 de milioane de euro.

Compania olandeza, care avea la sfarsitul lui iunie 94.000 de angajati, va concedia 1,350 de persoane din divizia europeana de asigurari si 1.000 de persoane din divizia bancara comerciala.

Vesti proaste pentru piata de capital: ING inchide operatiunile bursiere de la Bucuresti

ING Bank, al doilea intermediar de pe bursa, cu un rulaj de aproximativ 330 milioane de euro pe piata actiunilor, se retrage de pe piata de capital locala.

ING a anuntat si anul trecut restructurarea a 2.700 de posturi, adica 10% din totalul angajatilor diviziei de retail banking din Olanda, pe fondul unei competitivitati reduse in comparatie cu rivalii sai din alte tari. ABN AMRO a luat masuri similare.

Compania trebuie sa separe divizia de asigurari de cea de banking, dupa ce Comisia Europeana a pus aceasta conditie inainte ca firma sa primeasca un ajutor de stat de 10 miliarde de euro in 2008.

Criza bancilor continua: UBS concediaza peste 10.000 de angajati

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#concedieri ING, #concedieri banci, #restructurare ING, #probleme ING, #rezultate financiare ING , #Banci internationale